DAGENS MATTIPS

Idag bjuder jag på en enkel vegetarisk maträtt.

Lättkokt vitkål med ostsås.
700 g färsk vitkål.
Skär kålen i klyftor.
Koka dem nätt och jämt mjukt i lättsaltat vatten.
Låt kålen rinna av väl.

Ostsås.
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
nymalen svartpeppar
1 1/2 dl riven lagrad ost
Vispa ut mjölet i lite av mjölken ien kastrull.
Tillsätt resten av mjölken och grädden.
Koka upp under vispning och låt koka 3 - 4 minuter.
Smaksätt med salt och peppar.
Rör ned osten.

Tillbehör.
2 dl krutonger
2 dl grovhackade hasselnötter
Lägg upp kålen, häll över såsen och strö över krutonger och nötter.

Smaklig måltid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0