SMARRIG JUL EFTERRÄTT

Idag bjuder vi på något smaskigt i vinterkylan och all den snö som har kommit ner



Pepparkakscheesecake med apelsin 12 bitar
30 pepparkakor
100 g mjölkfritt margarin

2 pkt tofuline färskost naturell
1 dl havregrädde
2 dl gelésocker
1 msk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsinsaft
skivad apelsin till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet. Krossa pepparkakorna för hand eller i en matberedare. Blanda det smälta margarinet med de krossade pepparkakorna och tryck ut blandningen i en form med avtagbara kanter (24 cm i diameter). Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Koka upp grädde och gelésocker och låt det koka en halv minut. Rör sedan osten smidig och blanda den tillsammans med gelésockersblandningen. Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft och rör om. Lägg fyllningen i formen och ställ cheesecaken kallt för att stelna. Garnera cheesecaken med skivad apelsin vid servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0