JULGODIS
godis och jul, det hör liksom ihop på nått sätt.
Här kommer en liten lyxig sak
Chokladtryffel med krokant.
Krokant
1 1/2 dl strösocker
1 dl hasselnötter
Tryffelsmet
250 g mörkblockchoklad
2 msk smör
2 msk grädde
3 msk starkt kaffe
1 1/2 dl florsocker
Garnering
100 g mörk choklad smält
Smält sockret på mellanvärme i en torr panna.
Rör omförst då sockrethar smält.
tag värmen när den har fått gyllenbrunfärg.
Blanda ner nötterna.
Häll blandningen på bakplåtspapper och låt svalna helt.
Bryt ner den och mixa den till pulverform.
Smält choklad och smör i ett vattenbad.
Blanda ner grädde och kaffe.
Sikta ner florsocker och krokanten.
Spar lite av krokanten till dekoration.
Rör om ordentligt och ställ i kylen i ca. 20 minuter.
Forma små kulor och doppa den i choklad, som du har smält i vattenbad.
Garnera lite gran med krokant på toppen.
Förvara den svalt.
Här kommer en liten lyxig sak
Chokladtryffel med krokant.
Krokant
1 1/2 dl strösocker
1 dl hasselnötter
Tryffelsmet
250 g mörkblockchoklad
2 msk smör
2 msk grädde
3 msk starkt kaffe
1 1/2 dl florsocker
Garnering
100 g mörk choklad smält
Smält sockret på mellanvärme i en torr panna.
Rör omförst då sockrethar smält.
tag värmen när den har fått gyllenbrunfärg.
Blanda ner nötterna.
Häll blandningen på bakplåtspapper och låt svalna helt.
Bryt ner den och mixa den till pulverform.
Smält choklad och smör i ett vattenbad.
Blanda ner grädde och kaffe.
Sikta ner florsocker och krokanten.
Spar lite av krokanten till dekoration.
Rör om ordentligt och ställ i kylen i ca. 20 minuter.
Forma små kulor och doppa den i choklad, som du har smält i vattenbad.
Garnera lite gran med krokant på toppen.
Förvara den svalt.
Kommentarer
Trackback