JULENS BÄSTA SILL

Nu är det dags att förbereda alla sillinläggningar.
Här kommer några förslag på det.

Snabbinlagd sill med apelsin.

5 filéer färdiginlagd löksill
Till lagen
2 dl strösocker
1 dl ättika 12%
1 dl vatten
10 kryddpepparkorn
1 rödlök
1 morot
 1 lagerblad
Till apelsinsmaksättningen
det yttersta av det gula från en halv apelsin
4 msk socker
1 dl vatten

Här vill vi få fram smaken av hemlagad sill.
Koka pp vatten, ättika och socker.
Låt blandningen svalna
Vill man ge sillen en smakbrytning med apelsin.
Tar man det yttersta av skalet och finstrimlar det.
Koka strimlorna i vatten smaksatt med socker i 5 minuter.
Sila bort vätskan.
Skör löksillen i bitar.
Varva med med grovt stötta kryddpepparkorn, lök, morot, lagerblad och apelsinstrimlor.
Slå på lagen.
Låt stå ett dygn.

Senapssill

5 filéer färdig inlagd löksill
Till marinaden
3 msk socker
1 dl hackad dill
2 msk ljus fransk senap
1 dl vanlig senap
1 1/2 dl majonäs
1 1/2 dl creme fraiché
2 msk vinäger

Bland socker och hälften av dillen i en bunke, på detta sätt får man fram dillsmaken bättre.
Blanda i senapen.
Rör samman senap med majonäs och creme fraiché.
Blanda ner vinäger och resten av dillen.
Skär sillen i bitar och vänd ner dem.
Låt stå några timmar för att få fram bästa smaken.

Fler tips finns i arkivet december 2008.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0