JANSSON FRESTELSE PÅ ETT ANNAT SÄTT

Pröva nogåt nytt, testa detta experiment.
En annorlund version på Janssons Frestelse

Örtig Janssons Frestelse

Ingredienser
1 st lök, liten gul
1 msk smör
800 g potatis
1 burk ansjovisfiléer, (125 g)
3 dl vispgrädde

Örtströbröd:

4 st bröd, (ca 120 g) mörkt, fryst, i skivor
2 st persilja, kvistar
2 st dillkvistar
2 st dragon, färska kvistar
25 g smör, kallt
Ingredienser

Tillagning

Örttäcket ger den smakrika klassikern en ny dimension
1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör. Låt svalna. Skala och strimla potatisen. Varva potatis, lök och avrunna ansjovisfiléer i en ugnssäker form. Häll över ansjovisspad och grädde.
2. Skär det frysta brödet i mindre bitar. Lägg det i en matberedare tillsammans med bladen av örterna och mixa till ett fint ströbröd.
3. Strö örtströbrödet över frestelsen och hyvla över smöret med en osthyvel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min, tills potatisen känns mjuk. Täck ev med aluminiumfolie om den börjar bli för mörk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0