JANSSON FRESTELSE PÅ ETT ANNAT SÄTT
Pröva nogåt nytt, testa detta experiment.
En annorlund version på Janssons Frestelse
Örtig Janssons Frestelse
Ingredienser
Ingredienser
En annorlund version på Janssons Frestelse
Örtig Janssons Frestelse
Ingredienser
1 st | lök, liten gul |
---|---|
1 msk | smör |
800 g | potatis |
1 burk | ansjovisfiléer, (125 g) |
3 dl | vispgrädde |
Örtströbröd:
4 st | bröd, (ca 120 g) mörkt, fryst, i skivor |
---|---|
2 st | persilja, kvistar |
2 st | dillkvistar |
2 st | dragon, färska kvistar |
25 g | smör, kallt |
Tillagning
Örttäcket ger den smakrika klassikern en ny dimension
1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör. Låt svalna. Skala och strimla potatisen. Varva potatis, lök och avrunna ansjovisfiléer i en ugnssäker form. Häll över ansjovisspad och grädde.
2. Skär det frysta brödet i mindre bitar. Lägg det i en matberedare tillsammans med bladen av örterna och mixa till ett fint ströbröd.
3. Strö örtströbrödet över frestelsen och hyvla över smöret med en osthyvel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min, tills potatisen känns mjuk. Täck ev med aluminiumfolie om den börjar bli för mörk.
2. Skär det frysta brödet i mindre bitar. Lägg det i en matberedare tillsammans med bladen av örterna och mixa till ett fint ströbröd.
3. Strö örtströbrödet över frestelsen och hyvla över smöret med en osthyvel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min, tills potatisen känns mjuk. Täck ev med aluminiumfolie om den börjar bli för mörk.
Kommentarer
Trackback