FROSTADE FRUKTER

                 

Frostade frukter. Att frosta frukter går ut på att få dem att se ut som om de har frost, fast att det egentligen är socker och äggvita. Välj frukter som man inte behöver skala för att äta ex äpplen och päron och undvik ex. clementiner. Självklart kan man äta den frostade frukten också. Men ligger de för länge gör de kanske mest glädje som prydnad.

Ingredienser till Frostade frukter:

  • 10 blandade frukter av äpplen, päron eller liknande
  • 3 äggvitor
  • 3 dl florsocker

Skölj frukterna och torka dem med en handduk. Vispa ihop äggvitan. Lägg frukterna på ett galler med en tidning under och pensla dem med äggvitan. Sikta florsocker över, vänd försiktig och sikta runt om. Låt torka. Klart.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0