ANNORLUNDA JANSSON
Testa denna variant på jansson
Rotsaksfrestelse
500 g mjölig potatis
1 morot
1 bit kålrot
1 bit rotselleri
1 rödlök
salt
Till lagen
3 msk hackad gräslök
1 vitlöksklyfta
4 msk rökt kaviar
150 g ansjovisfiléer med spad
5 dl grädde
2 msk ströbröd
smör
Skala potais och rotfrukter.
Strimla var rotsak för sig.
Strimlor av kålrot och rotselleri bör förkokas i några minuter i lätt saltat vatten.
Hacka födlöken.
Blanda allt i en bunke ordfentligt.
Lägg därefter i en smord ugns fast form.
Blanda gräslök, kaviar, ansjovis med spad ochvitlök i en matberedare.
Kör allt till en slät vätska.
Blanda ner grädden.
Slå gräddblandningen över rotsakerna och strö över ströbrödet.
Klicka på lite smör.
Grädda i ugn i 35 -40 minuter i 200 grader.
Rotsaksfrestelse
500 g mjölig potatis
1 morot
1 bit kålrot
1 bit rotselleri
1 rödlök
salt
Till lagen
3 msk hackad gräslök
1 vitlöksklyfta
4 msk rökt kaviar
150 g ansjovisfiléer med spad
5 dl grädde
2 msk ströbröd
smör
Skala potais och rotfrukter.
Strimla var rotsak för sig.
Strimlor av kålrot och rotselleri bör förkokas i några minuter i lätt saltat vatten.
Hacka födlöken.
Blanda allt i en bunke ordfentligt.
Lägg därefter i en smord ugns fast form.
Blanda gräslök, kaviar, ansjovis med spad ochvitlök i en matberedare.
Kör allt till en slät vätska.
Blanda ner grädden.
Slå gräddblandningen över rotsakerna och strö över ströbrödet.
Klicka på lite smör.
Grädda i ugn i 35 -40 minuter i 200 grader.
Kommentarer
Trackback