SKÖRDETIDER

I dessa skördetider, kan man göra en enkel och god skördesoppa.
Men för er som inte kan skörda och måste gå till affären och handla grönsaker.
Kommer ett lite fusk, men ändå inte, bara lite enklare.

Kokkens enkla skördesoppa.
300 g wok- eller soppgrönsaker, frysta i påse går bra
1 l vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 liten blomkålshuvud
1 litet broccolistånd 5 msk hackad persilja
1 dl grädde
maizena till redning
salt och peppar

Skär blomkål och broccoli i mindre bitar.
Ta inte med de hårda stammarna.
Sjud buketterna några minuter i lättsaltat vatten.
De ska vara lätt mjuka, men inte sönderkokta.
Kokka upp vatten, lös upp grönsksbuljongen.
Vänd ner wok- eleer soppgrönsakerna, som får sjuda knappt mjuka.
Red av med maizena och runda av med hackad persilja och grädde.
Smaka av med salt och peppar.
Garnera med de lätt kokta blomkålen och broccolin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0