NYGRÄDDAT

                                    
Nu när skolan har börjat, så behöver våra barn få en fullgod frukost.
Låt dem vakna till doft av nybakade scones.

Kokkens scones.
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 krm salt
100 g smör
4 dl filmjölk.

Värm ugnen till 225 grader.
Häll upp mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Skär smöret i små bitar och lägg i bunken.
Smula det med en gaffel till en grynig massa.
Höll i filmjölken och knåda ihop till en deg.
Häll lite mjöl på en arbetsbänk.
Ta upp degen och dela den i två delar.
Forma den till två rullar, ca. 20 cm långa.
Skär rullarna i ca. 3cm breda bitar.
Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i ca. 15 minuter.
Servera scones nygrädda med sylt, marmelad och creme cheese.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0