Mera kantareller från skogen

Det finns gott om svamp i skogen, har plockat mera kantareller och lite annat.
Blåbär finns det gott om, men lingon ser att bli lite dåligt med.
Men nu kommer en god maträtt att sätta tänderna i.

Fläskfilé med lökbrynta kantareller.

600 g fläskfile
smör
salt och peppar
Till rödvinsskyn
3 dl vatten
2 dl rödvin
1 1/2 msk konc. kalcfond
maizena till redning
1/2 tsk socker
sojakulör
Till kantarellerna
150 g kantareller
en rödlök
salt och vitpeppar
smör
några blad salvia

Koka upp vatten och rödvin i en kastrull.
Tillsätt kalvfonden och red av med maizena.
Rödvinsskyn ska vara lätt simmig.
Sjud skyn i ca. 5 minuter.
Färga skyn med sojakulör och smaka av med salt, peppar och socker.
Putsa filén och skär köttet i 4 - 5 cm breda bitar som bankas ut lite lätt.
Stek köttet i smör, 2 - 3 minuter på varje sida.
Salta och peppra köttet efter det har vänts.
Ansa svampen.
Skala och skär löken i klyftor.
Stek svamp och lök i smör.
Salta och peppra lätt mot slutet.
På tallriken.
Grunda med skyn, lägg på köttet och toppa med brynta svampen.
Garnera med salvia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0