MER HUSMANS

Köttfärs hör ju till husmanskosten, köttbullar och biffar.
Här har jag piffat upp köttfärsbiffen lite grann.

Ostfylld köttfärsbiff.

600 g nötfärs
1 dl färskriven parmensanost
svartpeppar
smör.
Till tomatsalsan.
500 g krossade tomater
1 gul lök
1 msk konc. kalvfond
2 -3 oliver
2 kvistar färsk rosmarin
salt och peppar.
Forma 8 tunnafärsbiffar.
Täck 4 av biffarna medparmensanost.
Täck med resterande biffar och tryck till kanterna så osten
kommer bli inbakad mellan biffarna.
Krydda med svartpeppar, salt behövs inte det sköter osten.
Skala och hacka löken och fräs den i olja.
Tillsätt krossade tomater och låt sjuda några minuter.
Krydda med kalvfond, skivade oliver, hackad rosmarin samt salt och peppra.
Stek biffarna i smör ca. 2 - 3 minuter under lock i en stekpanna.
Servera med potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0