DAGS FÖR RIKTIG MAT
Vadå riktig mat, jo husmanskost.
Idessa tider med snabbmat, håller vår svenka husmanskost att försvinna.
Så här kommer en retorätt.
Stekt rimmat fläsk med löksås.
500 g rimmad fläsk
smör
Till såsen.
2 gula lökar
1 1/2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
Salt och peppar
Att äta till.
Kokt potatis
Sallad
Skala och skär lökarna i mindre bitar.
Fräs lökhacket med smör i en kastrull.
Bitarna ska klarna, inte brynas.
Pudra över mjölet och späd på med mjölken till en slät sås.
Låt såsen koka upp och sjuda i ca. 5 minuter.
Stek fläsket i smör och peppra.
Salt behövs inte då fläsket är saltat.
Ta en knapp matsket fett från pannan och rör ned isåsen.
Smaka av med salt och peppar.
Idessa tider med snabbmat, håller vår svenka husmanskost att försvinna.
Så här kommer en retorätt.
Stekt rimmat fläsk med löksås.
500 g rimmad fläsk
smör
Till såsen.
2 gula lökar
1 1/2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
Salt och peppar
Att äta till.
Kokt potatis
Sallad
Skala och skär lökarna i mindre bitar.
Fräs lökhacket med smör i en kastrull.
Bitarna ska klarna, inte brynas.
Pudra över mjölet och späd på med mjölken till en slät sås.
Låt såsen koka upp och sjuda i ca. 5 minuter.
Stek fläsket i smör och peppra.
Salt behövs inte då fläsket är saltat.
Ta en knapp matsket fett från pannan och rör ned isåsen.
Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback