DAGS FÖR RIKTIG MAT

Vadå riktig mat, jo husmanskost.
Idessa tider med snabbmat, håller vår svenka husmanskost att försvinna.
Så här kommer en retorätt.

Stekt rimmat fläsk med löksås.

500 g rimmad fläsk
smör
Till såsen.
2 gula lökar
1 1/2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
Salt och peppar
Att äta till.
Kokt potatis
Sallad

Skala och skär lökarna i mindre bitar.
Fräs lökhacket med smör i en kastrull.
Bitarna ska klarna, inte brynas.
Pudra över mjölet och späd på med mjölken till en slät sås.
Låt såsen koka upp och sjuda i ca. 5 minuter.
Stek fläsket i smör och peppra.
Salt behövs inte då fläsket är saltat.
Ta en knapp matsket  fett från pannan och rör ned isåsen.
Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0