VÄL KRYDDAD KÖTTFÄRS

Här kommer ett recept på kryddstarka köttfärsjärpar.

Baconlindade köttfärsjärpar med grönpepparsås.
500 g köttfärs
1 ägg
1 tsk konc. kalvfond
1 tsk timjan
1 vitlöksklyfta
ssalt och svartpeppar
8 skivor bacon
smör och rapsolja
Till såsen
2 dl vatten
2 dl grädde
1 1/2 msk grönpeppar i lag
1 msk konc. kalvfond
maizena
soyakulör

Blanda kötfärs med ägg, fond, timjan, salt och peppar.
Riv i vitlöksklyftan.
Forma färsen till avlånga järpar, som lindas med bacon.
Stek järparna i lika mycket smör och rapsolja, i ca. 5 minuter.
Rulla järparna under stekningen.
Såsen.
Koka upp vatten, grädde och fond i en kastrull.
Tillsätt grönpeppar och red med maizenalöst i vatten.
Färga såsen med soyakulören och sjud den i 5 minuter.
Avsluta med att smaka av med salt och vitpeppar.
Servera gärna med ugnstekta klyftpotatis till.
Kom ihåg handla ekologiskt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0