EN NY LÅDKLASSIKER

Här kommer en till låda.
Bergslagslåda

500 g kalvfile
100 g riven ost
5 dl gräddmjölk (hälften grädde och hälften mjölk)
smör
2msk vetemjöl
1 burk kantareller
10 -12 kokta potatisar
Persilja.
Börja med dela upp kalvflien i lagomabitar.
Tryk ut bitarna så att de blir platta.
Stek dem i smör i en stekpanna.
Salt och peppra.
Lägg upp dem på ugnfastfat och strö över osten.
Gratinera i ugnen.
Öpnna kantarellburken och slå av vattnet i en kopp.
Hacka dessa i lagoma bitar.
Fräs dem med smör i en kastrull.
Tillsätt vetemjölet under omrörning, häll sedan på kantarellvattnet och gräddmjölken.
Så att det blir lagom tjockt, låt sjuda några minuter under omröring.
Smaka av med salt och peppar.
Skär potatisen i bitar och stek de i stekpanna.
Lägg såsen i botten på tallriken med ostgratinerade kalvfilen ovanpå.
Lägg potaisen brevid.
Strö över med persilja.
Handla ekologiskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0