EN LÅDKLASSIKER

Nu i dessa tider som man måste spara in, så kan man ju ta med sig en lunchlåda.
Det var ju vanligt förr, men har kommit på sidan av, men är nu på väg tillbaka.
Så här kommer en låda.

Falulåda
500 g falukorv
1 gul lök
Smör och olja till stekning
10 - 12 kokta potatisar
1 1/2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
Salt och peppar

Till servering
100 g smör
2 -3 msk god senap
1 nypa salt
Persilja

Rör rumsvarmt smör med senap och en nypa salt.
Forma den till en korv.
Lägg den i kylen.
Dela potatisen i bitar.
Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull.
Späd med mjölk till en slät stuvning, som får sjuda sakta i 5 minuter.
Vänd ner potatisbitarna och låt det sjuda några minuter till.
Salt och peppra.
Skär korvaen i bitar.
Skala och hacka den gula löken.
Stek korv och lök i likadelar smör och olja.
Lägg upp stuvade potatisen på ena sidan och korv och lök på den andra sidan
Garneras med en skiva senapssmör och persilja.
Handla ekologiskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0