JULGODIS
Här kommer ett recept på julgodis, som ni kan förbereda redan nu.
WIENERNOUGAT
Detta behöver du.
250 gram nougat
150 gram mörk choklad
100 gram flagad mandel
1: Rosta denflsgede mandeln gyllenbrun i en torr och
inte alltför varm panna, ställ åt sidan.
2: Ställen en skål över en kastrull till hälften fylld med kokksnde vatten.
Smält nougaten i vattenbadet.
3: Fin haka den mörka chokladen och låt den smälta ner
tillsammans med nougaten.
4: Blanda sist ner den rostade mandeln.
Häll upp massan i en avlång form klädd med bakplåtspapper.
Låt den stelna och skär i bitar.
Om ni inte vill äta genast så går den att frysa in.
WIENERNOUGAT
Detta behöver du.
250 gram nougat
150 gram mörk choklad
100 gram flagad mandel
1: Rosta denflsgede mandeln gyllenbrun i en torr och
inte alltför varm panna, ställ åt sidan.
2: Ställen en skål över en kastrull till hälften fylld med kokksnde vatten.
Smält nougaten i vattenbadet.
3: Fin haka den mörka chokladen och låt den smälta ner
tillsammans med nougaten.
4: Blanda sist ner den rostade mandeln.
Häll upp massan i en avlång form klädd med bakplåtspapper.
Låt den stelna och skär i bitar.
Om ni inte vill äta genast så går den att frysa in.
Kommentarer
Trackback