IDAG BJUDS DET PÅ LUTFISK

                   

Här kommer det tips på vad man kan göra med lutfisk.
Lutfisken bör blötläggas ett dygn, inna du anväcer den.
Dels att få bort det sissta av lut smaken och den blir fastare.

I GRYTA: Lägg fisken i en emaljerad eller rostfri kastrull med skinnsidan neråt.
Strö över 2 tsk salt per kilo fisk och låt sjuda utan vatten under lock på svag värme. 20 - 25 min.
Häll bort vattnet som bildas.

I UGN: Lägg fisken med skinnsidan neråt i en ugnsform.
Strö över 2 tsk salt per kilo fisk och täck med alluminumfolie.
Låt koka i ca: 40 - 55 minuter i 225 grader.
Häll av vattnet som bildas efter halva tiden.

I MICRO: Lägg fisken i en rymlig form med skinnsidan ner.Strö över med 2 tsk salt per kilo fisk.
Täck med plastfolie och kör ca: 12 min på full effekt.

VIT SÅS

Smör
Vetemjöl
Gräddmjölk (hälften grädde och mjölk)
Salt
Vitpeppar malen
Muskot malen om ni vill

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
Reda av med vetemjöl.
Tillsätt gräddmjölken under vispning tills du får en lagom tjock sås.
Koka under omröring så det inte fastnar i botten.
Smaka av med kryddorna.

Tillbehör
Malen kryddpeppar
Ärtor
Eller som i Skåne Senapssås
På Västkusten stekt bacon eller fläsk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0