Dagens Julrecept

                                

Vi börjar med en bild på en ängel, den hör ju också till julen.
Nu kommer receptet.

JULSKINKA

En nätad rimmad skinka ca 3 - 7 kg
Vatten eller buljong.
10 kryddpepparkorn.
1 lagerblad.
persiljekvistar.
1 morot.
1 gul lök.
Köttermometer.

Om den är köpt, så ta ur den ur förpackningen och skjölj av den.
Lägg skinkan i en gryta och stick in köttermometern, hela skall vara inne på den tjockaste stället i skinkan.
Häll på så mycket vatten så att den täcker skinkan,
Tillsätt kryddor, persiljekvistar, morot och den gula löken.
Koka upp, sänk värmen och låt skinkan sjuda under lock tills kärntemeraturen är 70 grader.
Ta upp skinkan ur spadet och låt den svalna något.
Ta bort nät och svål.
Klar för att griljeras.

Griljering
1 äggula
3 msk senap.
3 msk ströbröd.

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ägg och senap och bred blandningen över skinkan.
Strö över ströbrödet.
Griljera i ugn ca 15 min tills griljeringen fått färg.

Smakvarianter om man vill ha.
Färska örter.
Honung.
Citrus.
Glöggkryddor.
Nejlikor.
Ingefära.
Olika senaps sorter.
Julkryddad snaps.

I den mån köp ekologiskt, tänk på vår natur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0