GÖR DET SJÄLV TIPS
Ska äta Tacos i dag..men jag köper sällan tackosåsen
..en liten burk..16 kr..som mest består av krossade tomater
..så enkelt att göra själv..jag brukar göra en stor sats o frysa in..bara ett litet tips..blir godare o man slipper en massa E-nummer
2 st stor röd lök
2 st grön paprika
2 msk olja
4 st burk krossade tomater
1 tub tomat pure..
4 tsk citronsaft eller citronpeppar
2 tsk socker
1 msk chili flakes..eller sambal olek
1 nypa salt
Gör så här
1.Hacka lök och paprika och fräs i oljan.
2.Tillsätt tomater och koka på svag värme ca 10 min
3.Rör ner citronsaft,socker,chili, tomatpure och salt låt svalna. och låt mogna i kylen minst 1 tim.Önskar er en underbar dag mä möe sol..
LITE RÖDA SOMMAR HETTA
Älskar färgen Röd.. även när det gäller mat..
..
älskar jordgubbar men är galen i chili
..använder chili dagligen o då är jag
alldrig sjuk..chili är bra för kroppen
..tar man bort kärnorna
så blir det inte så starkt..så va inte rädda för att använda chili i mat
Upphetsade jordgubbar
500 gram jordgubbar
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
1 st lime skal o saft
Gör så här
1.Blanda florsocker med vaniljsocker,vänd gubbarna o ställ dom på ett ungfast form, ställ in dom under het grill i några minuter
2.Blanda creme fraiche o lime. servera såsen till gubbarna
Inlagd chili
20 st röda chili, skivade utan kärnor
4 dl vatten
1 dl socker
1 dl ättiksprit
2 msk gula senapsfrön
2 tsk salt
1 st timjankvist
2 st ev skivad vitlök
1 st lagerblad
Gör så här
1.Lägg chilin i kokande vatten, småkoka 5min, häll bort vattnet, blanda 4 dl vatten,socker,senapsfrön, salt och koka upp, lägg ner förvälld chili, och sjud i ca 5 minuter. lägg i hackad vitlök,lagerblad och en timjankvist. Häll upp i en rengjord burk.
Önskar er en härlig helg
Sägensafari i Kilafors
Besök denna trevliga minnesvärda stund bland Hälsinglands mystigheter.
http://www.youtube.com/watch?v=qRhTPhGEP4c
Fler tips finns på
www.xteater.se
FALUKORV PÅ NYTT SÄTT
Här gör vi något liknande, men andväder falukorv och serverar med en lök- och rotsaksmix.

Plommonspäckad falukorv med lök och rotsaksmix.
600 g falukorv
8 katrinplommon
salt och peppar
smör
Till såsen.
1/3 purjolök
1 tsk farinsocker
6 katrinplommon
1msk smör
1 msk konc. kalvfond
2 dl grädde
3 dl vatten
majsstärkelse
sojakulör
Att äta till
2/3 purjolök
1 påse frysta rotfrukter 500 g
blandade blad
1: Skär korven i 8 tjocka skivor.
Ta hål i mitten med kärnhusstickare.
Fyll hålen med plommon.
2: Skölj och strimla purjon.
Fräs med smör, farinsocker och plommon i en kastrull.
Tilsätt kalvfond, grädde och vatten.
Kokka upp och reda av med majsstärkelse och sjud såsen i ca. 6 minuter.
Färga såsen lätt med sojakulör och smaka av såsen med salt och peppar.
Sila såsen.
3:
Stek resterande purjo tillsammans med rotfrukter i smör.
Salta och peppara.
Stek korven 2 - 3 minuter per sida under lock.
Grunda tallriken med rotsaker, därefter med korv och ringla sås runt
Citrusgrillad kyckling..så jäkla gött
Sommar är väl lika mä grillat..
jag kan inte få nog av dä söker ständigt efter nya recept
funderar om dä ä nö fel på mäj
Citrusgrillad kyckling
6 portioner
1 kyckling à ca 1,6 kg
1 vitlöksklyfta
1 tsk nymalen svartpeppar
Marinad:
0,5 dl färskpressad citronsaft
2 msk honungssenap (se nedan)
2 msk färskpressad apelsin
0,5 tsk kinesisk soja
Gör egen honungssenap
Blanda 1,5 msk dijonsenap och 0,5 msk flytande honung i en skål.
1. Dela kycklingen i 8 bitar. Skala och halvera vitlöksklyftan.
2. Gnid in kycklingbitarna med vitlöken och strö på svartpeppar.
3. Blanda citronsaft, honungssenap, apelsinsaft och soja i en skål. Blanda väl.
4. Pensla kycklingbitarna med marinaden och lägg den på ett galler. Grilla 15 cm från värmen i 25 min, tills bitarna inte längre är rosa. Vänd en gång pensla med marinaden. Lägg upp på serveringsfat och bjud på den nygrillade rätten meddetsammaHa en underbar sommardag
SMASKIG SMÖRGÅSTÅRTA TILL EXAMEN
Va på kalas i går och hade med smörgåstårta..va en till som hade köpt en för 800 kr..den var inte större än min
jag gjorde min för 240 kr
tänkte dela med mig av receptet..för det är inte svårt att göra en själv..så våga prova..
för man spar en hel del mä pengar..
Denna tårta innehåller
4 burkar tonfisk i vatten *avrunnen*
2 burkar Elodorados majonäs
1 ask fryst dill
4 msk lökpulver
1 msk svartpeppar
2 nypor salt
2 mska tomatpure
Blanda allt till en jämn smet..
sen köp 2 förp hönekakor
bred på smeten och ha ett lager
men hackad röd lök och ett lager
med hackade ägg..
Sen klä tårtan med salladsblad
och garnera den..*bilden*
och avsluta men en ring av melon
ps..vill man ha räkor på , plussa på 50 kr extra..
vad dyr jag var..så man tjänar en hel del på att
göra själv.
och nu är det många som har student o examen,,Ha en trevlig helg på er
SOMMARSVALKA
Nu när värmen har kommit brukar det gå en hel del drickbart,
så lätt att göra eget iste
Summer Island Ice Tea
1 liter bryggt te..valfri smak
Socker efter smak
2 lime i skivor
5 dl Ginger Ale
Färsk mynta..En enkel växt att odla..växer som ogräs
Blanda alla ingredienser i en tillbringare. Toppa med rikligt med mynta, lime
Sen i mä möe iskuber
Ha en trevlig dag o drick möe i värmen