LITE RÖDA SOMMAR HETTA
Älskar färgen Röd.. även när det gäller mat..
..
älskar jordgubbar men är galen i chili
..använder chili dagligen o då är jag
alldrig sjuk..chili är bra för kroppen
..tar man bort kärnorna
så blir det inte så starkt..så va inte rädda för att använda chili i mat
Upphetsade jordgubbar
500 gram jordgubbar
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
1 st lime skal o saft
Gör så här
1.Blanda florsocker med vaniljsocker,vänd gubbarna o ställ dom på ett ungfast form, ställ in dom under het grill i några minuter
2.Blanda creme fraiche o lime. servera såsen till gubbarna
Inlagd chili
20 st röda chili, skivade utan kärnor
4 dl vatten
1 dl socker
1 dl ättiksprit
2 msk gula senapsfrön
2 tsk salt
1 st timjankvist
2 st ev skivad vitlök
1 st lagerblad
Gör så här
1.Lägg chilin i kokande vatten, småkoka 5min, häll bort vattnet, blanda 4 dl vatten,socker,senapsfrön, salt och koka upp, lägg ner förvälld chili, och sjud i ca 5 minuter. lägg i hackad vitlök,lagerblad och en timjankvist. Häll upp i en rengjord burk.
Önskar er en härlig helg