Citrusgrillad kyckling..så jäkla gött
Sommar är väl lika mä grillat..
jag kan inte få nog av dä söker ständigt efter nya recept
funderar om dä ä nö fel på mäj
Citrusgrillad kyckling
6 portioner
1 kyckling à ca 1,6 kg
1 vitlöksklyfta
1 tsk nymalen svartpeppar
Marinad:
0,5 dl färskpressad citronsaft
2 msk honungssenap (se nedan)
2 msk färskpressad apelsin
0,5 tsk kinesisk soja
Gör egen honungssenap
Blanda 1,5 msk dijonsenap och 0,5 msk flytande honung i en skål.
1. Dela kycklingen i 8 bitar. Skala och halvera vitlöksklyftan.
2. Gnid in kycklingbitarna med vitlöken och strö på svartpeppar.
3. Blanda citronsaft, honungssenap, apelsinsaft och soja i en skål. Blanda väl.
4. Pensla kycklingbitarna med marinaden och lägg den på ett galler. Grilla 15 cm från värmen i 25 min, tills bitarna inte längre är rosa. Vänd en gång pensla med marinaden. Lägg upp på serveringsfat och bjud på den nygrillade rätten meddetsammaHa en underbar sommardag