ANNORLUNDA
Här är ett recept på klassisk våffelsmet som ger dig frasiga och ljuvligt goda våfflor. Dessa våfflor är dessutom extra goda med Dumle och mjölkchoklad. Med kolsyrat vatten i smeten blir våfflorna luftigare.
VÅFFLOR MED DUMLE
Det här behöver du
Frasvåfflor
- 50 g smör till gräddning
- 4 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 1 tsk bakpulver
- 3-4 dl vispgrädde
- 3 dl iskallt vatten (kolsyrat ger luftigare våfflor)
Garnering/fyllning
- 20 st Dumlekolor
- 100 g mjölkchoklad
Så här gör du.
- Vispa ihop mjöl, bakpulver, vatten och salt i en bunke till en jämn smet.
- Vispa grädden till tjockt skum med elvisp och vänd ner i smeten med en slev (vispa inte!)
- Smält mjölkchokladen.
- Dela ett par Dumle på mitten (cirka 3 hela kolor per våffla)
- Smörj våffeljärnet med en klick smör och häll på smet. Fördela ut dumlebitarna och ta hjälp av en gaffel för att täcka över bitarna med smet.
- Grädda våfflorna tills de blivit frasiga och gyllenbruna.Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så de behåller fraset.
- Ringla över smält mjölkchoklad. Klart!
Kommentarer
Trackback