AFRIKANSK
Mchuzi wa mboga är swahili och betyder just grönsaksgryta. Servera den gärna med en brödbit eller till stekt kyckling
MCHUZI WA MBOGA
Det här behöver du.
4–6 tomater
6 medelstora potatisar
3 medelstora morötter
1 grön paprika
2–3 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 kruka färsk koriander
2–3 msk olivolja
1 buljongtärning
salt och nymald svartpeppar
6 medelstora potatisar
3 medelstora morötter
1 grön paprika
2–3 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 kruka färsk koriander
2–3 msk olivolja
1 buljongtärning
salt och nymald svartpeppar
Så här gör du.
1. Skålla tomaterna, dra bort skalet och hacka fruktköttet ganska fint. Spara all saft som rinner ut.
2. Skär potatis och morötter i kuber om max 1 cm per sida. Hacka även paprika, vit- och rödlök samt koriandern. Lägg några korianderblad åt sidan för garnering.
3. Fräs all lök i olja i några minuter. Tillsätt paprika, potatis, morötter och koriander och låt det fräsa med ytterligare några minuter.
4. Häll i de hackade tomaterna och buljongtärningen, lägg på ett lock och koka upp. Tillsätt eventuellt lite vatten om grytan verkar för torr.
5. Sänk värmen och låt grytan puttra tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
2. Skär potatis och morötter i kuber om max 1 cm per sida. Hacka även paprika, vit- och rödlök samt koriandern. Lägg några korianderblad åt sidan för garnering.
3. Fräs all lök i olja i några minuter. Tillsätt paprika, potatis, morötter och koriander och låt det fräsa med ytterligare några minuter.
4. Häll i de hackade tomaterna och buljongtärningen, lägg på ett lock och koka upp. Tillsätt eventuellt lite vatten om grytan verkar för torr.
5. Sänk värmen och låt grytan puttra tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Kommentarer
Trackback