GODIS
Den här brittlen med choklad och krossat polkagodis är lika rolig att ge bort som att få ha för sig själv.
CHOKLAD OCH POLKA BRITTLE

Det här behöver du.
- 1 msk rapsolja
- 3 dl strösocker
- 100 choklad, ljus eller mörk
- 4 msk krossat
- polkagodis
Så här gör du.
- Täck en plåt med bakplåtspapper och pensla papperet med rapsoljan.
- Smält sockret under oavbruten omrörning på medelstark värme i en liten släpplättpanna med höga kanter, cirka 20 centimeter i diameter. Öka värmen när sockret börjar kristalliseras, så att det smälter till en ljusbrun karamell.
- Häll genast massan på papperet och bred ut den. Låt kallna och stelna.
- Smält chokladen i ett vattenbad. Häll och bred ut chokladen över brittlen. Garnera med det krossade polkagodiset. Låt kallna och stelna.
- Bryt eller krossa i bitar.
Kommentarer
Trackback