SÖNDAGSMIDDAG
Fläskfilé lindad i bacon med ugnsrostad potatis och steklök – perfekt helgmat!
BACONSTEKT FLÄSKFILE
Det här behöver du.
- 600-700 g fläskfilé
- cirka 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk finhackad dragon
- 1 paket bacon
- 2 msk smör
Ugnsrostad potatis och steklök
- 1 påse steklök, cirka 250 g
- 1 hel vitlök
- 800 g liten potatis, vältvättad
- 3-4 msk olivolja
- 1/2 tsk flingsalt
Till servering och garnering
- senap
- hackade dragonblad
Så här gör du.
.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Putsa filén. Gnid in den med salt, peppar och vitlök. Strö över finhackad dragon.
- Lägg baconskivorna runtom köttet, fäst med tandpetare om det behövs.
- Bryn köttet runtom i smöret i en stekpanna så att baconen får fin färg. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in köttermometern i filén in i den tjockaste delen av köttet.
- Stek köttet klart i mitten av ugnen till 70 grader innertemperatur.
- Ugnsrostad potatis och steklök: Sätt ugnen på 225 grader. Skala steklöken. Dela vitlöken, den behöver inte skalas. Blanda steklök, vitlök, potatis och olja i en ugnssäker form. Smula över saltet.
- Sätt formen i nedre delen av ugnen och rosta i cirka 25 minuter, eller tills potatisen är mjuk, rör om 2-3 gånger under tiden.
- Servera med senap. Garnera med färsk dragon.
Kommentarer
Trackback