KAKA
Bakade en Crumb cake till fikat. Det är en mjuk kaka med ett krispigt täcke. Så himla god i all sin enkelhet..
VANILLA CRUMB CAKE

Det här behöver du.
250 g smält smör
7,5 dl mjöl
4,5 dl socker
6 tsk bakpulver
3 ägg
3 dl creme fraiche
Dekoration:
2 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
Så här gör du.
Smält smöret.
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke.
Häll över smöret och blanda ihop till en smulig deg.
Tag bort 3 dl av smuldegen till topping.
Blanda ner creme fraiche samt ägg i skålen.
Häll smeten i en form.
Toppa med resterande smulor.
Grädda kakan i 200 grader i 30-35 mimuter (springform) eller ca 15-20 minuter i form 30x40 cm.
Blanda florsockret med vaniljsockret och sikta det över när kakan den ljumma kakan.
Låt svalna.
Njut kakan som den är eller med lite lättvispad grädde och några bär...
Kommentarer
Trackback