HÖSTSOPPA

1 citrongräs
½ gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, skivad
200 g morötter, slantade (ca 2 st)
125 g palsternacka, tärnad
½ röd chili, skivad
1 msk kokosolja
½ liter grönsaksbuljong
2 tsk riven färsk ingefära
1 dl kokosgrädde
1 msk hackad färsk koriander
salt och nymald svartpeppar
Tillbehör
2 bitar surdegsbröd
1 msk cream cheese,
färsk koriander
Så här gör du.
1. Hacka den mjuka, vita delen av citrongräset. Spara den träiga delen hel.
2. Fräs lök, vitlök, rot- och grönsaker, inklusive den hackade delen av citrongräset, i kokosolja under omrörning några minuter. Tillsätt buljong och den träiga delen av citrongräset. Låt koka under lock tills allt är mjukt, cirka 15 minuter.
3. Ta upp citrongräset och släng. Tillsätt ingefära och kokosgrädde och mixa soppan slät. Smaka av med koriander, salt och peppar.
4. Bre cream cheese på brödbitarna, toppa med lite koriander och servera till soppan.