BULLIGT
Riv parmesanost i köttfärsen och laga riktigt goda köttbullar till middag – de här steker du dessutom enkelt i ugnen!
PARMESANKÖTTBULLAR

Det här behöver du.
800 g blandfärs
1½ tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
finrivet skal av 1 citron
1 kruka basilika eller persilja, finhackad
2 dl finriven parmesanost
2 ägg
2 tsk kinesisk soja
1½ tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
finrivet skal av 1 citron
1 kruka basilika eller persilja, finhackad
2 dl finriven parmesanost
2 ägg
2 tsk kinesisk soja
Så här gör du.
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Blanda färs, salt, peppar, citronskal, basilika, parmesanost och ägg.
3. Rulla bollar något större än vanliga köttbullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Stek dem mitt i ugnen 10–15 minuter. Pensla efter halva tiden med soja för att få fin färg.
4. Servera dem ljumma eller kalla.
2. Blanda färs, salt, peppar, citronskal, basilika, parmesanost och ägg.
3. Rulla bollar något större än vanliga köttbullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Stek dem mitt i ugnen 10–15 minuter. Pensla efter halva tiden med soja för att få fin färg.
4. Servera dem ljumma eller kalla.
Kommentarer
Trackback