VEGGO
Idag blir veggogratäng, testa den, för den är god.
SQUASH- OCH TOMATGRATÄNG.

Det här brhöver du.
650-700 g squash
3-4 tomater
1 msk torkad basilika
2,5 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
2 dl finriven parmesan
Salt och svartpeppar
3-4 tomater
1 msk torkad basilika
2,5 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
2 dl finriven parmesan
Salt och svartpeppar
Så här gör du.
Tärna squashen (ta bort skalet om det känns hårt och skär bort kärnhuset om det är löst). Lägg squashbitarna i ett durkslag och salta, låt dra ca 30 minuter. Torka av squashen med hushållspapper. Dela tomaterna och skiva i skivor. Blanda tomat och squash i en ugnsform och strö över basilika.
Koka upp grädden tillsammans med pressad vitlök. Koka ca 10 minuter under omrörning tills grädden tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Rör ner parmesanen i grädden och låt den smälta. Fördela ostsåsen över squashen. Gratinera i 25-30 minuter i 225 grader tills gratängen fått fin färg.
Koka upp grädden tillsammans med pressad vitlök. Koka ca 10 minuter under omrörning tills grädden tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Rör ner parmesanen i grädden och låt den smälta. Fördela ostsåsen över squashen. Gratinera i 25-30 minuter i 225 grader tills gratängen fått fin färg.
Kommentarer
Trackback