HÖSTGRYTA
Visst är det trevligt med klassiskt långkok. Laga denna höstiga härliga rödvinsbräserade högrev och bjud in dina vänner på en trevlig middag!
HÖSTGRYTA.
Det här behöver du.
- 800 g högrev
- 200 g sidfläsk
- 2 gula lökar, skalade och delade
- 2 morötter, skalade och delade
- 3 lagerblad
- 1 msk plockade timjanblad
- 1 flaska rödvin
- vatten
- 200 g champinjoner
- 1 dl plockad bladpersilja
- salt och peppar efter smak
Så här gör du.
1: Bryn köttet i smör.
2: Lägg hela högrevsbiten i en kastrull, tillsätt morot, lök och timjan.
3: Häll på vin och fyll på med vatten så att det täcker och sjud på spisen i 4 timmar, lyft upp köttet och dela i 4 bitar.
4: Sila spadet och reducera det tills cirka hälften återstår och använd det som sås.
5: Tärna sidfläsket och dela champinjonerna i fyra delar, bryn hårt och lägg i såsen.
6: Låt kött och sås koka ihop någon minut på medelvärme.
7: Plocka timjanblad och skär persiljan i tunna strimlor, strö örterna på köttet och såsen.
8: Servera med potatismos.
Kommentarer
Trackback