BLANDA
Under höstens hektiska dagar har man kanske inte alltid tiden att stå vid spisen i flera timmar. Då är en rätt som denna perfekt att ta till. Snabblagat men ändå nyttigt och gott.
ÖRTKYCKLING,ALLT I ETT
Det här behöver du.
1,2 kg kycklingklubbor
salt
peppar
2 dl oliver (gärna blandat gröna och svarta)
2 rödlökar
1 kruka rosmarin
5 klyftor vitlök
2 sötpotatisar
800 g potatis, små
½ dl olivolja
5 dl vitt vin
salt
peppar
2 dl oliver (gärna blandat gröna och svarta)
2 rödlökar
1 kruka rosmarin
5 klyftor vitlök
2 sötpotatisar
800 g potatis, små
½ dl olivolja
5 dl vitt vin
Så här gör du.
- Sätt ugnen på 175°.
- Gnid in kycklingklubborna i salt och nymald peppar. Lägg ut dem i en ugnsfast form.
- Skala och klyfta rödlök. Grovhacka rosmarin. Skala vitlöken och krossa lätt med knivbladet.
- Skär sötpotatis i mindre bitar. Lägg sötpotatis och potatis i en långpanna och ringla över olivolja. Lägg på oliverna. Slå slutligen på vinet och sätt in pannan i ugnen.
- Låt stå i ugnen tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna är klara, ca 45 minuter.
Kommentarer
Trackback