PAJKASTNING
En god och krämig broccolipaj. Servera med en grönsallad.
BROCCOLIPAJ

Det här behöver du.
1 förpackning pajdeg (du kan självklart göra din egen pajdeg om du hellre vill det)
1 broccolihuvud
3 ägg
1½ dl mjölk
2 dl crème fraiche
Salt och peppar
150 gram skinktärningar
Ev. Lite parmesanost eller annan ost (efter egen smak)
1 broccolihuvud
3 ägg
1½ dl mjölk
2 dl crème fraiche
Salt och peppar
150 gram skinktärningar
Ev. Lite parmesanost eller annan ost (efter egen smak)
Så här gör du.
1. Rulla ut pajdegen och lägg den i en pajform. Nagga degen med en gaffel och ställ sedan in den i ugnen på 200 grader i 5 min.
2.Dela broccolin i mindre buketter och koka dem sedan i ca 3-4 min i saltat vatten. Låt dem rinna av.
3.Vispa ägg, mjölk, crème fraiche, salt, peppar och ev. lite riven ost.
4.Fördela broccolin och skinkan i den förgräddade pajdegen och häll äggblandningen över.
5.Ställ in pajen i ugnen på 200 grader i 40 min (tills pajen är fast).
2.Dela broccolin i mindre buketter och koka dem sedan i ca 3-4 min i saltat vatten. Låt dem rinna av.
3.Vispa ägg, mjölk, crème fraiche, salt, peppar och ev. lite riven ost.
4.Fördela broccolin och skinkan i den förgräddade pajdegen och häll äggblandningen över.
5.Ställ in pajen i ugnen på 200 grader i 40 min (tills pajen är fast).
Kommentarer
Trackback