GOFIKA
Läckra kaffelängder med marsipanfyllning. Perfekt då du vill bjuda på något lite extra till kaffetåren.
KAFFELÄNGD

Det här behöver du.
Deg:
300 g mjöl
200 g smör
3 msk socker
2 ägg
1 msk vatten
50 g jäst
Fyllning:
125 g smör
125 g socker
125 g marsipan
Dekoration:
Ägg, mjölk eller kaffe
Pärlsocker
Hackade mandlar, mandelspån
300 g mjöl
200 g smör
3 msk socker
2 ägg
1 msk vatten
50 g jäst
Fyllning:
125 g smör
125 g socker
125 g marsipan
Dekoration:
Ägg, mjölk eller kaffe
Pärlsocker
Hackade mandlar, mandelspån
Så här gör du.
Smula ner jästen i en liten skål. Häll i sockret och vattnet och rör runt tills jästen är helt upplöst. Smula ner smöret i mjölet och häll sedan i jästen och de 2 äggen. Älta degen. Om degen blir för kladdig tillsätts bara lite extra mjöl.
Rör samman ingredienserna till fyllningen.
Dela degen i 2 lika stora bitar och rulla ut till 2 rektanglar. Fördela fyllningen jämnt på de båda rektanglarna, lämna en liten bit utan fyllning på den ena långsidan. Vik in den ena långsidan (den med fyllning helt ut i kanten) så den täcker ca 2/3, vik sedan den andra långsidan över så att den överlappar lite. Upprepa med den andra.
Pensla längderna med ägg, kaffe eller mjölk och strö pärlsocker eller mandelspån på toppen.
Lägg kaffelängderna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 45 minuter.
Ställ in plåten i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
Rör samman ingredienserna till fyllningen.
Dela degen i 2 lika stora bitar och rulla ut till 2 rektanglar. Fördela fyllningen jämnt på de båda rektanglarna, lämna en liten bit utan fyllning på den ena långsidan. Vik in den ena långsidan (den med fyllning helt ut i kanten) så den täcker ca 2/3, vik sedan den andra långsidan över så att den överlappar lite. Upprepa med den andra.
Pensla längderna med ägg, kaffe eller mjölk och strö pärlsocker eller mandelspån på toppen.
Lägg kaffelängderna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 45 minuter.
Ställ in plåten i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
Kommentarer
Trackback