DAGENS LUNCHLÅDA

600 gram nötfärs
1 st ägg
1 dl mjölk
4 1/2 msk ströbröd
1 st vitlök, pressad
1 st gul lök
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
1 krm paprika
1 tsk soja
1 krm peppar
Salta efter eget tycke
Pasta
Så här gör du.
Koka pastan enligt anvisning på paket. Blanda sedan ägg, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt svälla några minuter. Skala vitlöken. Skala och riv löken. Tillsätt köttfärsen, pressad vitlök, riven lök, salt och peppar i äggblandningen. Rör om ordentligt. Blöt händerna och forma ca 10 biffar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn dom några minuter per sida.
Blanda ihop grädde, creme fraiche, tomatpuré, paprika och soja i en skål. Häll blandningen över biffarna och låt sjuda ca 10-15 min. Red av såsen om det behövs och salta.
Servera med pasta och grönsaker