KYCKLING
Stek kycklingen hel och krydda med mynta, spiskummin och granatäpple. Mums!
Helstekt kyckling med granatäppelmarinad

Det här behöver du.
1 hel kyckling, 1,2 kg
Granatäppelmarinad
1 granatäpple
½ knippe mynta
1 citron, saft och finrivet skal
1 msk spiskummin
2–3 msk olivolja
2 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
Tillbehör
ugnsstekta potatisklyftor
sallad
Så här gör du.
1. Sätt ugnen på 180°.
2. Marinad: Ta ut kärnorna ur granatäpplet och blanda med övriga ingredienser.
3. Häll marinaden över kycklingen och gnid in den ordentligt i skinnet. Lägg kycklingen i en ugnsform och stek i nedre delen av ugnen 60–70 minuter. Prova med en sticka vid lårbenet, köttsaften ska vara helt ofärgad. Servera med ugnsstekta potatisklyftor och en sallad.
Kommentarer
Trackback