FLÄSKIGT
En god gryta gjord med fläskfilé, champinjoner och soltorkade tomater
KOKKENS FLÄSKFILEGRYTA.

Det här behöver du.
- 600-700 g fläskfile
- 250 g champinjoner
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 5 dl grädde
- 3 dl creme fraiche
- 1 buljongtärning
- 4-5 st soltorkade tomater
- Salt & peppar
Så här gör du.
1. Skär fläskfilén i mindre bitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan.
2. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig. Häll sedan över detta i pannan med fläskfilé.
3. Stek nu champinjonerna som du delat i mindre bitar (så om du själv föredrar dom). När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna.
4. Ta nu denna panna till en varm platta. Häll i grädden, creme fraichen, vitlöken och buljongtärningen. Låt puttra tills köttet känns klart. Serveras med bandpasta
Kommentarer
Trackback