RAGGISAR
Ett enkelt och gott recept på den klassiska svenska rätten raggmunk. Stek gärna dina raggmunkar i plättjärnet så blir de tunna och håller formen.
RAGGMUNKAR
Det här behöver du.
- 8 dl råriven fast potatis
- 1 ägg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 dl standardmjölk
- smör eller rapsolja till stekning
- 250 g bacon eller rökt sidfläsk
- persilja
Rårörda lingon
- 2 dl frysta lingon
- 1 msk strösocker
Så här gör du.
- Vispa ihop ägget med mjölet och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, vispa upp och låt smeten stå och svälla i en timme.
- Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida. Blanda ner potatisrivet i smeten och grädda tunna plättar i smör eller rapsolja tills de är gyllenbruna på bägge sidor.
- Stek upp fläsk eller bacon och servera till raggmunkarna med rårörda lingon och lite hackad persilja.
- Tina bären och rör dem med socker tills det lösts upp.
Kommentarer
Trackback