LÖVAT
Lövbiffsgratäng smakar mums med pasta till.
LÖVBIFFSGRATÄNG.
Det här behöver du.
- 350 g lövbiff strimlad
- 2 msk imperial soy Mrs Cheng
- 1 msk kalvfond konc
- 1 st vitlöksklyfta riven
- 1 st purjolök strimlad
- 100 g champinjoner i fyra delar
- 1 st röd paprika skivad
- 1 msk smör
Sås:
- 2.5 dl mellangrädde
- 1 msk idealmjöl
- grönmögelost grovriven t ex St Agur
- 1 tsk timjan
- 1 krm svartpeppar nymald
Servera med:
- pasta kokt
Ugn: 225º
Så här gör du.
1
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter.
2
Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg över i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå.
3
Koka en sås av grädde, idealmjöl och ädelost. Krydda med timjan och svartpeppar. Salt behövs oftast inte eftersom ädelosten ger sälta. Rör om och låt koka 3 minuter.
4
Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med kokt pasta.
Kommentarer
Trackback