DRINKDAX
Piffa upp den klassiska brasilianska drinken med svenska jordgubbar.
JORDGUBBSCAIPIRNHA.
Det här behöver du.
3 limefrukter, ekologiska
200 g jordgubbar
4–5 msk rårörsocker
16 cl cachaça
is
4 kvistar färsk mynta
200 g jordgubbar
4–5 msk rårörsocker
16 cl cachaça
is
4 kvistar färsk mynta
Så här gör du.
1. Skölj limefrukterna ordentligt och skär två av dem i små kuber om 1 cm, skalet kan vara kvar. Rensa jordgubbarna och skär dem i små bitar.
2. Fördela lime och jordgubbar i fyra glas. Tillsätt nästan allt socker och cachaça och mosa ihop det väl i varje glas. Smaka av med limesaft och eventuellt mer socker.
3. Toppa glasen med is och garnera med mynta. Servera genast.
2. Fördela lime och jordgubbar i fyra glas. Tillsätt nästan allt socker och cachaça och mosa ihop det väl i varje glas. Smaka av med limesaft och eventuellt mer socker.
3. Toppa glasen med is och garnera med mynta. Servera genast.
Kommentarer
Trackback