MUFFINS
För ont om tid för att baka saffransbullar? Lugn, här kommer ett recept på snabba och saftiga saffransmuffins!
SAFFRANSMUFFINS MED RUSSIN

Det här behöver du.
½ dl sötmandel, 35 g
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran, 0,5 g
1 tsk socker
½ dl filmjölk
2¾ dl vetemjöl, 165 g
1 tsk bakpulver
1 dl russin
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran, 0,5 g
1 tsk socker
½ dl filmjölk
2¾ dl vetemjöl, 165 g
1 tsk bakpulver
1 dl russin
Så här gör du.
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hacka mandeln. Vispa smör och socker med elvisp.
3. Vispa ner äggen ett i taget.
4. Stöt saffran med 1 tsk socker. Häll på filmjölk och låt saffranet lösa sig.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver, mandel och russin. Rör ner blandningen i äggsmeten och sedan saffransblandningen.
6. Fördela smeten i smorda mjölade muffinsformar eller i stora bullformar av papper. Det blir 12 st i muffinsformar och 15 i stora pappersformar.
7. Grädda cirka 15 minuter mitt i ugnen.
2. Hacka mandeln. Vispa smör och socker med elvisp.
3. Vispa ner äggen ett i taget.
4. Stöt saffran med 1 tsk socker. Häll på filmjölk och låt saffranet lösa sig.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver, mandel och russin. Rör ner blandningen i äggsmeten och sedan saffransblandningen.
6. Fördela smeten i smorda mjölade muffinsformar eller i stora bullformar av papper. Det blir 12 st i muffinsformar och 15 i stora pappersformar.
7. Grädda cirka 15 minuter mitt i ugnen.
Kommentarer
Trackback