JULGODIS
Härlig kola med knapriga hasselnötter. Låt kolan stelna över natten, skär sedan i bitar och ät!
HASSELNÖTSKOLA

Det här behöver du.
- 100 g smör
- 2 dl vispgrädde
- 3 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl hackade, lätt rostade hasselnötter
Så här gör du.
- Lägg bakplåtspapper i två formar, 10 × 15 centimeter.
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner grädde, socker och sirap. Rör om tills allt blandats.
- Koka upp och rör då och då i botten, men rör inte hela tiden. Dra ner värmen mot slutet. Koka till fast kulprov - gör ett kulprov genom att droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk, seg kula. Eller till 123–124 grader.
- Dra av kastrullen från plattan och blanda i hasselnötterna.
- Häll upp massan i formarna och låt stelna i rumstemperatur över natten.
- Skär upp kolan i bitar.
Kommentarer
Trackback