MORÖTTER
Välsmakande morotsbullar med kesella som gör dem extra saftiga och durumvetemjöl som ger bröden en knaprig skorpa.
MOROTSBULLAR.
Det här behöver du.
2 ½ dl ljummet vatten
50 g jäst
1½ - 2 dl kesella
1 msk olja
1 tsk socker
2 tsk salt
3 - 4 mellanstora rivna morötter
3/4 dl vetekli eller fullkornsvetemjöl
3/4 dl havregryn
3/4 dl italienskt durumvetemjöl
Samt så mycket vetemjöl som degen behöver för att vara sammanhängande men fortfarande mjuk.
50 g jäst
1½ - 2 dl kesella
1 msk olja
1 tsk socker
2 tsk salt
3 - 4 mellanstora rivna morötter
3/4 dl vetekli eller fullkornsvetemjöl
3/4 dl havregryn
3/4 dl italienskt durumvetemjöl
Samt så mycket vetemjöl som degen behöver för att vara sammanhängande men fortfarande mjuk.
Så här gör du.
1.Lös upp jästen i det ljumna vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna.
2.Älta degen och lägg den sedan i en bunke täckt med en fuktig kökshandduk. Låt jäsa i 60 min.
3.Ta upp degen och knåda den. Dela degen i 16 lika stora bitar och forma varje del till en bulle.
4.Lägg bullarna på ett bakplåtspapper på en plåt och låt dem jäsa i ytterligare i 20 min.
5.Ställ in plåten med bullarna i ugnen på 225 grader i 12-17 min.
2.Älta degen och lägg den sedan i en bunke täckt med en fuktig kökshandduk. Låt jäsa i 60 min.
3.Ta upp degen och knåda den. Dela degen i 16 lika stora bitar och forma varje del till en bulle.
4.Lägg bullarna på ett bakplåtspapper på en plåt och låt dem jäsa i ytterligare i 20 min.
5.Ställ in plåten med bullarna i ugnen på 225 grader i 12-17 min.
Kommentarer
Trackback