PLOMMON

När ni nu skördar era plommonträd. Användbar och riktigt god plommonchutney. Häll upp chutneyn i skållade burkar och ställ in i kylskåpet så kan den hålla sig riktigt länge.
 
PLOMMONCHUTNEY
 
Plommonchutney
 
Det här behöver du.

2 rödlök
1 msk frisk ingefära
6 msk balsamvinäger
8 plommon
100 gram farinsocker, rörsocker eller vanligt socker
Salt och peppar
Ev. lite färsk körvel eller annan kryddört.
 
Så här gör du.
Skiva löken och stek dem i balsamvinäger i en gryta.

Tillsätt finhackad ingefära.

Kärna ur plommonen och skär fruktköttet i klyftor. Lägg klyftorna i grytan och tillsätt socker.

Koka plommonchutneyn på svag värme till den uppnår en tjock konsistens. Ta av kastrullen från plattan och smaka av med ev. friska kryddörter, salt och peppar.

Ät chutneyn med en gång eller häll upp den i skållade burkar- så kan den hålla sig i flera veckor i kylskåpet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0