CHILI

200 g gröna eller svarta linser
500 g nötfärs
2 msk olivolja
2 gula lökar
4 msk tomatpuré
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 burk krossade tomater, 400 g
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
1 röd paprika
1 grön paprika
Garnering och tillbehör
bröd
1 dl grovhackad persilja
chiliflakes eller sweet chilisås
Så här gör du.
1. Blötlägg linserna i kallt vatten.
2. Bryn färsen i en stor gryta. Hacka löken och låt den fräsa med tills den blir mjuk. Tillsätt tomatpurén, chilipulver, spiskummin och pressad vitlök och låt det fräsa med en kort stund.
3. Tillsätt salt, krossade tomater, buljongtärning och vatten. Häll av vattnet från linserna och tillsätt även dem. Rör om. Låt sjuda under lock cirka 30 minuter, rör om då och då.
4. Skär paprikorna i tärningar och tillsätt och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och mer kryddor om det behövs. Tillsätt mer vatten om det verkar för torrt.
5. Servering: Strö över persilja och servera med bröd och chiliflakes eller sweet chilisås vid sidan om.