PAJIGT
Utsökt god chokladpaj med nötbotten, chokladfyllning och vispad grädde.
CHOKLADPAJ

Det här behöver du.
Pajdeg:
3 dl hasselnötter
100g choklad
30g smör
¾ dl farinsocker
Fyllning:
200g smör
3 dl florsocker
3 ägg
Saften från 1 apelsin
200g choklad
½ dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 dl hasselnötter
100g choklad
30g smör
¾ dl farinsocker
Fyllning:
200g smör
3 dl florsocker
3 ägg
Saften från 1 apelsin
200g choklad
½ dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Så här gör du.
Pajdeg: nötter och choklad hackas grovt. Blanda samtliga ingredienser till pajdegen i en skål. Tryck ut smeten i en pajform och ställ den svalt.
Fyllning: Vispa samman smör och flocksocker. Rör ner ett ägg åt gången. Tillsätt apelsinsaften. Värm choklad och grädde i en gryta tills chokladen smält. Rör därefter ner chokladen i äggmassan. Häll i fyllningen i pajskalet och ställ tillbaka pajen i kylskåpet. Pajen kan sedan serveras efter några timmar. Dekorera med vispad grädde och riven choklad.
Fyllning: Vispa samman smör och flocksocker. Rör ner ett ägg åt gången. Tillsätt apelsinsaften. Värm choklad och grädde i en gryta tills chokladen smält. Rör därefter ner chokladen i äggmassan. Häll i fyllningen i pajskalet och ställ tillbaka pajen i kylskåpet. Pajen kan sedan serveras efter några timmar. Dekorera med vispad grädde och riven choklad.
Vispad grädde och riven choklad till dekoration
Kommentarer
Trackback