MODERATBULLAR
Ja, hösten är verkligen en tid för bullbak hos oss. Här är ytterligare ett riktigt gott recept på bullar men denna gång är det blåbärsbullar. De blir saftiga och goda med härlig underton av vanilj. Ofta bakar jag dem i lite högre muffinsformar då blir de extra snygga. De går såklart som alla bullar perfekt att frysa in. Gör det gärna så snabbt som möjligt så är de färska när du tinar dem.
BLÅBÄRSBULLAR
![Recept Blåbärsbullar Foto Sofia Henriksson](http://sweetsbysofia.matmagasinet.se/wp-content/uploads/sites/4/2016/05/blabarsbullar1.jpg)
Det här behöver du.
Bulldegen
3 tsk kardemumma
900 g vetemjöl
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
Fyllning
250 g blåbär
2 dl florsocker
150 g smör
1 tsk vaniljpulver
Topping
1 ägg
Pärlsocker
Så här gör du.
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till knappt 37 grader. Häll över smörmjölken och rör runt.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i 40 minuter.
3. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i två. Kavla ut till två rektanglar. Bred på smör och fördela blåbär, florsocker och vaniljpulver på degen. Rulla ihop från långsidan.
4. Skär ut snurror och lägg i formar. Pensla med uppvispat ägg och strö på socker. Låt jäsa 40 minuter till sen in i ugnen i 8 minuter!
Kommentarer
Trackback