BÄÄÄÄÄBURGARE
ÖRTKRYDDADE LAMMFÄRSBURGARE

Burgare:
500g lammfärs
2 vitlöksklyftor
0,75 tsk salt
2 krm peppar
0,5 dl vatten
0,5 tsk rosmarin
1 tsk timjan (torkad) eller 1-2 msk färsk hackad
ca 200g chèvre ost
Tillbehör:
4 hamburgerbröd
klyftpotatis
2 tomater, skivade
valfri sallad
rödlök, hackad eller skivad
Honung/senapsdressing:
1 msk olja (gärna mild olivolja)
0,5 msk vitvinsvinäger
1 msk senap
1 msk honung
Så här gör du.
Potatisen:
Värm upp ugnen till cirka 200˚ grader. Skala/borsta potatisen och skär i klyftor. Blanda med lite olja och salt. Rosta i ugn i ca 30-40 min tills potatisen har fått fin färg.
Blanda ihop dressingen.
Värm bröden eller rosta snittytan på bröden när 10 min återstår av potatisens ugnstid.
Burgare:
Blanda, vatten, pressad vitlök, salt, peppar, rosmarin och timjan i en skål. Blanda ordentligt med lammfärsen till en smidig smet.
Forma 4 stora burgare av färsen (som är ett par cm större i diameter än bröden då burgarna krymper i pannan). Hetta upp en stekpanna och bryn hastigt i het pannan någon minut på varje sida. Fördela chèvreosten på burgarna och ställ dem högt i ugnen ca 5-7 min. Det går minst lika bra att tillaga lammfärsburgarna helt på grillen.
Låt var och en montera sin burgare med valfria tillbehör.