PIZZA

65 g ruccola
½ kruka vattenkrasse
1 avokado
2 msk pinjenötter
2 msk pumpafrön
2 msk solrosfrön
1/3 dl olivolja
3 msk hackad basilika
Sätt ugnen på 175°. Dela blomkål i bitar och lägg i en mixer. Mixa till fina bitar. Blanda i ost och ägg. Krydda med salt och peppar. Lägg smeten i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in den i ugnen i ca 10 minuter. Gör under tiden såsen. Hacka lök fint och bryn i en kastrull. Pressa i vitlök. Häll i tomater. Hacka chili fint och låt såsen puttra ett par minuter. Rör i basilika, honung och balsamico. Smaka av såsen med salt och peppar. Bred ut såsen på pizzabotten. Dra mozzarellan i bitar och lägg på pizzan tillsammans med salami. Grädda pizzan i ca 7 minuter i ugnen. Strimla spetskål och purjolök fint. Blanda med ruccola och vattenkrasse. Skär avokado i bitar. Rosta nötter i en torr stekpanna. Rör samman olja med basilika och smaka av med salt och peppar. Toppa pizzan med grönsaker och frön. Ringla över basilikaoljan.