TASTE OF INDIA
Vegetariska smaker från Indien, när ni gör denna grillade blomkåls rätt.
UNGSBAKAD BLOMKÅL MED INDISKA SMAKER
Det här behöver du.
2 blomkålshuvuden grilla hela
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
4 port ris
1 paket haricot verts
2 gula lökar
0,5 vitlök, rivna
0,5 röd chili
30 g ingefära
1 tsk paprikapulver
1 tsk koriander
1 krm kanel
1 tsk spiskummin
0,5-1 tsk salt
1 burk hela tomater
2,5 dl yoghurt
Så här gör du.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Massera in olja, salt och peppar på blomkålen. Lägg i en ugnsfast form och laga i ugnen 30 minuter.
- Koka riset enligt förpackningen. Låt haricotsverts koka med den sista minuten.
- Skala och hacka den gula löken fint. Hacka chilin. Stek lök och chili mjukt på medelvärme i smör i ca 5 min. När löken är färdigstekt rör i skalad och riven vitlök och ingefära, paprikapulver, koriander, kanel, spiskummin och tomat. Sjud i ca 5 min till. Mixa sen slätt. Smaka ev av med mer salt.
- Servera med yoghurt.
Tips:
Det går utmärkt att grilla blomkålen hel på grillen!
Kommentarer
Trackback