TÅRTA
Marängbotten som dekoreras med vispad grädde och massor av färska bär och citronmeliss. Om man inte har tid att göra en egen marängbotten så kan man köpa en färdig i affären.
KOKKENS MARÄNGTÅRTA
Det här behöver du.
5 äggvitor
2 tsk ättika
60 g finhackade mandlar
300 g florsocker
Fyllning:
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
½ l vispgrädde
400 g blandade bär
Citronmeliss till dekoration
2 tsk ättika
60 g finhackade mandlar
300 g florsocker
Fyllning:
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
½ l vispgrädde
400 g blandade bär
Citronmeliss till dekoration
Så här gör du.
Vispa äggvitor och florsocker helt stelt. Det är lättast om du tillsätter lite av florsockret åt gången. Vänd ner ättikan och de finhackade mandlarna i äggvitorna.
Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt och strö socker på. Fördela marängmassan som en stor rund kaka på bakplåtspappret. Var uppmärksam på att marängen flyter ut lite så gör den lite mindre än faten du önskar att lägga upp den på.
Baka marängbottnen i en förvärmd ugn på 100 grader i ca 1½ timme. Låt den svalna på ett galler.
Vispa grädden med vaniljsocker och florsocker tills den är stel. Fördela grädden på toppen av marängen och dekorera med massor av bär och citronmeliss.
Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt och strö socker på. Fördela marängmassan som en stor rund kaka på bakplåtspappret. Var uppmärksam på att marängen flyter ut lite så gör den lite mindre än faten du önskar att lägga upp den på.
Baka marängbottnen i en förvärmd ugn på 100 grader i ca 1½ timme. Låt den svalna på ett galler.
Vispa grädden med vaniljsocker och florsocker tills den är stel. Fördela grädden på toppen av marängen och dekorera med massor av bär och citronmeliss.
Kommentarer
Trackback